Je hoeft niets mee te nemen voor je bezoek aan Floatcentrum West-Friesland. Al het nodige is aanwezig. Denk hierbij aan handdoeken, shampoo/douchegel, huidverzorgingsartikelen en oordopjes. Als je een voorkeur hebt voor je eigen verzorgingsproducten, dan kun je deze uiteraard meenemen. Indien je lenzen draagt, wordt aanbevolen om een lenzendoosje mee te nemen.

Bij het floaten mag je eventueel een badpak of bikini dragen maar is zeker niet verplicht.
Je hebt de floatroom helemaal voor jezelf en je kan rustig zonder kleren floaten.

Floaten is het gewichtloos en zonder prikkels drijven op zout water in je eigen floatroom, het lichaamseigen magnesium, gewichtloosheid, de warmte en rust dragen bij aan ontspanning, rust en balans. Hierdoor word ook de de bloedsomloop verbetert, de ademhaling en het hartritme vertragen, de bloeddruk en hersenfrequentie dalen.

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de impact van floaten die zeer positief zijn ingesteld m.b.t je gezondheid. Daarnaast vindt het floaten plaats in een omgeving waar geen prikkels van buitenaf naar binnen komen, hierdoor wordt de therapeutische werking nog meer versterkt en kom je helemaal tot rust. Ook zijn er nog een groot aantal mentale voordelen m.b.t het floaten.

Wanneer je de kamer binnenstapt gaat het licht automatisch aan d.m.v. een bewegingsmelder en gaat na enkele minuten automatisch uit. Aan het einde van je floatsessie gaat het licht in de floatroom aan en kan je direct er achteraan een verfrissende douche nemen om het zout van je lichaam af te spoelen.

Een zeer aangename bijkomstigheid is dat een floatsessie gelijk staat aan  5 uur slaap. Tevens heeft het zoute water een heilzame werking op allerlei verschillende huidaandoeningen. Floaten is de manier om stress uit het lichaam te laten vloeien. Zonder enige inspanning drijf je op zout water in je eigen floatroom.

Hoe vaak je mag floaten is geheel aan jou. Je kunt zonder problemen dagelijks floaten. Daarnaast heeft floaten een positief en ontspannen effect die meer dan een dag aanhoudt.

Staat je vraag er onverhoopt niet bij? Dan kun je ook eenvoudig contact met ons opnemen. Ga naar de contactpagina voor onze contactgegevens.